zaterdagavond 20 oktober 2018
19:00 - 20:30

De nieuwe wereldorde: EURASIA

met Bruno Maçães, voormalig minister voor Europese zaken in Portugal

Hoe ziet de wereld van morgen eruit?

Europa zonder steun van Amerika zal naar het oosten gaan kijken en hier valt veel te ontdekken. Bruna Maçães, voormalig Portugees minister Europa deed dit. Hij reisde door 'Eurasia' langs de nieuwe Zijderoute via Kazachstan tot China: het nieuwe centrum van de wereld Zijn bevindingen zijn stimulerend en opwindend tegelijkertijd: West Europa kalft af in macht. Dat wisten we al, maar een blik op de steeds belangrijker wordende zijderoute en de nog nauwelijks bekende gebieden in Oost Rusland en West China geven hoop voor de toekomst.

Aan de militaire terugtrekking van de USA uit Europa twijfelt bijna niemand meer, maar hoe moeten we ons opstellen tegen de nu nog erg gewantrouwde oosterburen van Rusland tot China? Een kleine nieuwe financiële crisis en het gaat snel bergafwaarts. Beter lijkt het om veel vrienden - dus ook verre oosterburenvrienden - te hebben.

Bruno Maçães ontwerpt een fantastisch panorama van deze 'oriëntale toekomst' die helemaal niet angstig hoeft te zijn en misschien uiteindelijk Europa en Nederland nieuwe vrienden op zal leveren, hoe moeilijk dit nu nog te zien is.


Over de spreker

Bruno Maçães

Bruno Macaes reisde en reist nog steeds op en neer langs de Zijderoute tot aan Peking en spreekt op deze reizen met talloze kenners, maar ook met 'Chinese filosofen, Turkse radikalen, Iraanse kunstenaars en Russische Spionnen'. Dit resulteerde in the Dawn of Eurasia, het zeer opwindende verslag van een intensieve reis per trein, bus, boot en taxi, alle luchthavens vermijdend.

Bruno Maçães laat u deze avond ruiken aan het ontstaan van een nieuwe wereldorde. Een eenmalige gebeurtenis die iets bijzonders in wording zichtbaar maakt.


Noorderkerk
Noordermarkt 48, 1015 NA Amsterdam

Bekijk op de kaart

KOMENDE TALKS

12 regels voor het leven: een remedie tegen chaos  met Jordan Peterson, klinisch psycholoog en hoogleraar in de psychologie

12 regels voor het leven: een remedie tegen chaos  met Jordan Peterson, klinisch psycholoog en hoogleraar in de psychologie

More about this speaker

To be announced...

More about this speaker

To be announced...

More about this speaker